حجت الاسلام المسلمين حسن روحاني روز شنبه در برنامه توليد 84 براي پرش ، با افتتاح كنفرانس ويديويي پروژه هاي ملي وزارت نيرو و پس از گزارش وزير نيرو از وزارت نيرو و ساير وزرا براي سفرشان تشكر كرد به خوزستان گفت: همه ما خوزستان و خوزستان از ابعاد و اهميت ويژه اي برخوردار است. …
حل و فصل مشكلات خوزستان طبق دستور رهبري بايد ادامه يابد https://livemag.ir/2021/07/حل-و-فصل-مشكلات-خوزستان-طبق-دستور-رهبري/ https://livemag.ir/2021/07/حل-و-فصل-مشكلات-خوزستان-طبق-دستور-رهبري/#respond مجله زنده خبري Sat, 24 Jul 2021 11:00:29 0000 عمومي https://livemag.ir/2021/07/حل-و-فصل-مشكلات-خوزستان-طبق-دستور-رهبري/ حجت الاسلام المسلمين حسن روحاني روز شنبه در برنامه توليد 84 براي پرش ، با افتتاح كنفرانس ويديويي پروژه هاي ملي وزارت نيرو و پس از گزارش وزير نيرو از وزارت نيرو و ساير وزرا براي سفرشان تشكر كرد به خوزستان گفت: همه ما خوزستان و خوزستان از ابعاد و اهميت ويژه اي برخوردار است. …
وي ادامه داد: امروزه شاهد مشكلاتي براي زندگي مردم استان خوزستان از نظر شدت آب و گرما هستيم كه باعث كاهش ورودي سدهاي آبي شده است و به طور كلي مردم مشكلاتي را پيدا كرده اند كه برخي از اين مشكلات را كاهش داده است. . “
رئيس جمهور ابراز اميدواري كرد با حضور آقاي جهانگيري ، معاون اول رئيس جمهور ، وزير نيرو و ساير مقامات ، در روزهاي آينده مشكلات باقيمانده برطرف شود و مشكلات حل شده در مورد خوزستان طبق دستور صادر شده ادامه يابد ، ديروز توسط مقام معظم رهبري داده شد.
روحاني در مورد افتتاح تصفيه خانه هاي آب در شهرهاي بابل ، بابلسر و هالخال گفت: نوشيدن آب پس از اكسيژن و هوا براي ما بسيار مهم است ، زيرا اين امر به سلامت و زندگي انسان بستگي دارد. يكي از خدمات بزرگي كه وزارت نيرو از همان ابتدا ارائه مي دهد و طي سالهاي اخير بصورت هفتگي به مردم اطلاع داده مي شود اين است كه هر روز و هر هفته بخشي از كشور از آب سالم تصفيه شده استفاده مي كند. اميدوارم افتتاح همزمان اين تصفيه خانه ها براي مردم مازندران ، اردبيل ، سيستان و بلوچستان و چهارمحال و بختياري انجام شود.
رئيس دولت دوازدهم در حاشيه بهره برداري از سد هايكار و آبرساني به حاجي آباد فارس گفت: با شروع بارندگي هاي امسال سد هايكار هم مي تواند آب مورد نياز منطقه را حفظ كند و هم از بروز سيلاب در اين كشور جلوگيري كند شرايط خطرناك ”
وي افزود: سد هايگر 227 ميليون مترمكعب ظرفيت دارد كه يك سد بزرگ و يكي از سدهاي ملي است. هايكر آخرين سدي است كه در دولت دوازدهم تكميل شده است.
روحاني يادآوري كرد كه در مجموع 57 سد ملي در دولت يازدهم و دوازدهم تكميل و بهره برداري شده است. قبل و بعد از انقلاب ، قبل از دولت يازدهم ، 144 سد در كشور وجود داشت كه در آن 57 سد به بهره برداري رسيد و اين سدها براي حفاظت از آب و خاك و سيلاب ها براي نجات جان افراد بسيار مهم است. اين سدها براي كشاورزي ، صنعت و آب آشاميدني بسيار مهم هستند.
وي همچنين در مراسم افتتاحيه 13 پروژه برق تجديدپذير در 9 استان گفت: “رفتن به نيروگاه ها و تأسيسات تجديد پذير كه نيازي به سوخت و آب ندارند بسيار مهم است و گرماي تابستان نه تنها هيچ تأثير منفي روي آنها نخواهد داشت ، بلكه تأثير مثبتي نيز دارد. به طور كلي ، آنها مي توانند از نظر نياز به برق و از نظر محيط زيست از نظر بهداشت محيط به مردم كمك كنند و انرژي كشور را ذخيره كنند.
رئيس دولت تدبير و اميد گفت: خوشبختانه در كشور ما در بعضي از مناطق نيروگاه هاي بادي و در بسياري از نقاط نيروگاه هاي خورشيدي و شايد در همه قسمت ها و همچنين نيروگاه هاي برق آبي كوچك داريم و رودخانه ها مي توانند نيروگاه هاي آبي كوچك را جابجا كنند. “همه اينها مي تواند در روزهاي دشوار با توان كم مفيد باشد و واقعاً ارزش تلاش دارد.
وي افزود: گزارش شده كه پنج برابر بيشتر از دولت قبلي در زمينه نيروگاه هاي تجديدپذير در اين دولت سرمايه گذاري شده است. اينجا مكان بسيار خوشي است. نيروگاه هاي تجديدپذير كه امروز افتتاح مي شوند ، ظرفيت كل 30 مگاوات دارند كه براي كشور ما بسيار مهم است.
روحاني در بخشي ديگر از سخنان خود گفت: امروز 2.382 ميليارد تن دهانه باز شده است كه شامل سدهاي بزرگ و كوچك ، تصفيه خانه هاي مازندران و اردبيل براي بابل ، بابلسر و خلحال است. همچنين اقدامات ديگري براي استانهاي ديگر مانند سيستان و بلوچستان ، چهارمال و بختياري و فارس انجام شد و نيروگاه هاي تجديد پذير در دو بخش نيروگاه هاي كوچك 19 مگاواتي و 30 مگاوات تجديد پذير افتتاح شدند.
وي ادامه داد: اميدوارم بتوانيم اقدامات انجام شده در روزهاي اخير را به اتمام برسانيم و پروژه هايي كه براي دولت سيزدهم باقي مانده است ، از جمله بسياري از سدها ، امسال و سال آينده افتتاح مي شود. نيروگاه هاي بزرگ برق در سال هاي آينده افتتاح مي شوند. 16000 مگاوات برق در جريان است كه بخشي از آن تا پايان سال جاري باز مي شود و بخشي ديگر تا پايان سال آينده و سال آينده و همه اينها مي تواند نفس تازه اي براي كشور و توسعه كشور باشد در اين منطقه.
رئيس جمهور گفت: خوشحالم كه در ابتداي جلسه با وزير نيرو كه با معاون اول وزير در اهواز بود ، يك ويدئو كنفرانس داشتم. مشكلي كه در آن روزها براي مردم خوزستان به وجود آمد عمدتا به دليل كمبود آب و كمبود آب بود.
وي افزود: اگر شرايط ما مانند سالهاي گذشته بود ، در خوزستان مشكلي نداشتيم و اگر امروز مشكلي داريم به اين دليل است كه نمي توانيم به اندازه كافي آب از سدها آزاد كنيم. نه اينكه امروز نمي توان آن را آزاد كرد ، مي توان آب را آزاد كرد ، اما مردم مي توانند تا پايان سپتامبر و اكتبر مشكل داشته باشند. چون كاشت پاييزه است و مردم به آب آشاميدني احتياج دارند.
روحاني ادامه داد: كمترين ميزان آب مربوط به اواخر شهريور است و اول آنلاين سال آبي جديد است كه اميدوارم خداوند به مردم رحمت كند تا مردم بتوانند از آن استفاده و بهره برداري كنند.
وي خاطرنشان كرد: همانطور كه در گزارش ها گزارش شده ، ورودي آبي كه بايد امروز به سد وارد مي شد كاهش يافته است ، بنابراين كمتر از 50 سال پيش بود و ورودي سدها حدود 50 درصد كاهش يافته است در سال جاري. “
رئيس دولت دوازدهم با اشاره به اينكه با كاهش ورودي آب ، تخليه آب با مشكل روبرو مي شود ، گفت: امسال 10 ميليارد متر مكعب آب پشت سدهاي خوزستان كمتر از سال گذشته است كه مشكلاتي را براي مردم ايجاد مي كند “وقتي سدها تمام مي شوند ، نيروگاه هاي برق آبي ما مشكل مي شوند و برق كاهش مي يابد. گرما نيز مشكل مصرف برق را دو چندان مي كند و وقتي گرما افزايش مي يابد ، ظرفيت و توليد نيروگاه ما كاهش مي يابد و همه چيز دست به دست هم مي دهد.
وي افزود: البته اين روزها اقدامات خوبي براي مردم خوزستان انجام شده است ، هم اكنون معاون اول و وزرا براي حل مشكلات قابل حل هستند.
رئيس جمهور گفت كه در سال 1999 بخش عمده اي از اعتبارات به خرمشهر ، انديمشك ، شادگان ، مسجدسليمان ، سوسنگرد ، ايذه ، آبادان و شادگان تخصيص يافته و براي تأمين آب شهرهاي مختلف خوزستان پرداخت شده است. براي اين استان هنوز كم است.
وي ادامه داد: در اين دولت ما در زمينه كشاورزي در استان خوزستان كه براي توسعه فاضلاب و زهكشي بود ، كار بزرگي انجام داده ايم. مردم آگاه هستند كه طي اين هشت سال 295000 هكتار در خوزستان و قسمت كوچكي در ايلام زهكشي و زهكشي شده است كه اين امر تحول بزرگي در كشاورزي خوزستان ايجاد مي كند. كارهاي زيادي در مناطق آزاد اروند انجام شده و كشف بزرگي براي خوزستان صورت گرفته است.
روحاني گفت: من خودم چندين حفره آب ايجاد كردم ، به نام پروژه غدير ، جايي كه ما رفتيم و آب آشاميدني خوبي از سد دز به يك قسمت مهم خوزستان از جمله اهواز رسانديم و همين آب به خرمشهر ، آبادان و جنوب خوزستان رسيد. با وجود همه تلاش ها ، مشكلات همچنان ادامه دارد.
وي افزود: زماني بود كه در اين مناطق در تابستان باران مي باريد و در تابستان گرد و غبار توليد مي شد و برق نيز قطع مي شد. وزارت نيرو ماه هاست درگير اين پرونده است. در حالي كه خوزستان غبارآلود بود ، 46000 هكتار زميني در جنوب خوزستان كاشته شده و وزارت جهاد كشاورزي بسيار سخت كار مي كند.
اعتراض حق واضح مردم است
رئيس دولت تدبير و اميد با بيان اينكه كارهاي زيادي در استان خوزستان انجام شده و در عين حال كارهاي زيادي باقي مانده است ، گفت: پروتكل دولت هاي يازدهم و دوازدهم نسبت به استان خوزستان ركورد قابل قبولي است حتي اگر امسال از خشكسالي بي سابقه اي رنج ببرد ، در 50 سال گذشته ما اين مشكل را نداشته ايم ، مردم اين مشكل را نداشته اند.
روحاني افزود: مردم اين روزها با مشكل روبرو هستند و بايد مشكلات آنها برطرف شود. اين اعتراض يك حق واضح بشري است و اگر چند ده نفر را از دست بدهيم ، بقيه مردم به حق اعتراض كردند ، كه مي خواستند مشكلاتشان حل شود ، از جمله مشكلات كشاورزي ، دام و درختان نخل ، و اين حق مردم مقامات تمام تلاش خود را كرده اند تا اين تلاش ها امكان پذير باشد.
رئيس جمهور با ارزيابي از وزارت نيرو گفت: امروزه انتقادات شديدي نسبت به وزارت نيرو شده است ، در حالي كه اين وزارتخانه در دولت يازدهم و دوازدهم كار بزرگي انجام داده است. مردم بايد بدانند كه حتي در مورد برق ، زماني كه ما مشكلات زيادي داشتيم ، در سال 1996 تمام فعاليت هاي توليدي بيش از 17000 مگاوات انجام شده است. در سال 1997 نياز به سرمايه گذاري در اين زمينه بود كه به دليل تحريم ها با مشكل سرمايه گذاري خارجي روبرو بود و با جنگ اقتصادي روبرو شد.
وي افزود: در اين جنگ بخشي از ظرفيت كارخانه ما آنطور كه مي خواستيم محقق نشد ، اما در اين دولت 20 هزار ظرفيت نيروگاه اضافه شد.
روحاني گفت: در سال هاي 1997 ، 1998 و 1999 و علي رغم جنگ اقتصادي ، صنعت ما در حال پيشرفت خوبي است ، خصوصاً در اين سه ماه ، توسعه صنعت ما در مقايسه با سال قبل بسيار خوب است. توسعه صنعتي كه طي دو سال گذشته داشته ايم به طور طبيعي باعث افزايش مصرف برق ما شده است. امسال برق ما از نظر ميزان مصرف افزايش يافته است و از نظر گرماي هوا و نيروگاه برق ، امكانات آن در انحصار قرار گرفته است و مردم در نتيجه آسيب ديده اند .
رئيس جمهور ابراز اميدواري كرد كه طي دو هفته آينده كه انتظار مي رود بسيار گرم باشد اوقات خوبي داشته باشيم و افزود: ما بر اين مشكل غلبه خواهيم كرد. مردم بايد بدانند كه در دو سال گذشته وزارت نيرو 132 هزار ميليارد تن در آب و برق كشور سرمايه گذاري كرده و همه آنها كشف شده است و بيش از 2000 ميليارد تن پروژه هايي است كه امروز افتتاح شده است.
روحاني از تلاش هاي همه مهندسان و كارگران كشور تشكر كرد: “اين آخرين افتتاح ما در وزارت نيرو است.” تلاش زيادي براي ساخت سدهايي براي آب و برق در مناطق روستايي ، فاضلاب ، تصفيه خانه هاي فاضلاب ، شبكه هاي آب و تأمين آب صورت گرفته است و در اين مدت در گذرگاه هاي مرزي استان هاي مختلف سد ساخته شده است.
وي ادامه داد: آب شيرين سازي شده و به منطقه شرقي كشور ارسال شد و اين يكي از پروژه هاي منحصر به فرد تاريخ ايران بود كه موفق شديم آب خليج فارس را به استان هاي هرمزگان ، كرمان و يزد به صورت يكجا تحويل دهيم. روز اين پروژه در آينده براي ساير استانها مانند اصفهان ، خراسان جنوبي ، خراسان رضوي و سيستان و بلوچستان نيز ادامه خواهد داشت.
- دوشنبه ۰۴ مرداد ۰۰ | ۱۷:۱۱ ۸ بازديد
- ۰ نظر